Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Sikeresen kezelték a tüdőrákos beteget - figyelemfelkeltésül 900 km-t gyalogolt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 13.

ImageA KPS Diagnosztikai Központ szervezésében tartott sajtótájékoztatón bemutatkozott az első olyan daganatos beteg, aki már a diagnózist követően a hagyományos kemoterápiás és sugárkezelések helyett molekulárisan célzott, személyre szabott kezelést kapott, és arra kiválóan reagált. A sikeresen kezelt tüdőrákos beteg 900 km-et - mintegy „El Camino”- távolságot – gyalogolt azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az „újfajta” daganatellenes kezelések, illetve az azt lehetővé tevő diagnosztikai módszerek jelentőségére.

Tovább...
 
Legyen zöldebb Székesfehérvár! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 13.

ImageA Városgondnokság márciusban meghirdetett közterületi növényültetési pályázatára összesen 169 pályázat érkezett be a parkfenntartási csoporthoz. Az intézmények közül összesen 24 általános- és középiskola, 16 óvoda és bölcsőde jelentkezett. A családi ház tulajdonos közül 74-en, a lakótelepi társasházak közül pedig 36-an jelentkeztek. Összesen 5584 cserje, 231 fa, 43 rózsa, 452 fenyőféle, 3340 egynyári és 2432 évelő növény továbbá 784 muskátli került a pályázókhoz.

Tovább...
 
E-hulladék gyűjtő akció május 21-én Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. május 13.

ImageÉvek óta szerveznek e-hulladék gyűjtő akciót Székesfehérváron. Jó alkalom ez arra, hogy az otthon őrzött, használaton kívüli elektronikai berendezésektől megszabaduljanak a fehérváriak. Általában 60 köbméternyi hulladékot gyűjtenek össze egy-egy ilyen akció során. Idén május 21-én, szombaton 9 és 13 óra között a Skála mögötti parkolóban várják a lakosságot. A szervezők sajtótájékoztatón ismertették a részleteket.

Tovább...
 
Rendkívüli Közgyűlés - letette képviselői esküjét Deák Lajosné Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2011. május 12.

ImageRendkívüli ülést tartott ma délelőtt Székesfehérvár Megyei Jogú Város közgyűlése. A képviselők döntöttek a Vörösmarty Színház Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról, illetve arról is, hogy ideiglenesen Quintus Konrád vezesse az intézményt. Az ülésen ünnepélyes keretek között tette le esküjét a 11. számú körzet új önkormányzati képviselője Deák Lajosné.

Tovább...
 
Kulturális és tudománypolitikai konferencia Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 12.

ImageKulturális és tudománypolitikai konferencia zajlik a városban. A rendezvény házigazdája Székesfehérvár Önkormányzata, a Városi Levéltár valamint a Kodolányi János Főiskola Történeti, illetve Hungarológiai Műhelye. Szerdán reggel a Városháza Nagytanács termében Szőcs Géza államtitkár, Cser-Palkovics András polgármester, L. Simon László a Kulturális és Sajtóbizottság elnöke és Szabó Péter a KJF rektora köszöntötte a tanácskozás résztvevőit.

Tovább...
 
Egészség- és Sportnapot szervez az É-L-E-T Egyesület Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 12.

Image„Ne hagyd (el) magad” – címmel egészség- és sportnapot rendez az É-L-E-T Egyesület 2011. május 22-én, 10-16 óra között a Palotavárosban. A program Székesfehérvár MJV Önkormányzata és az Alba Takarékszövetkezet támogatásával valósul meg.

Tovább...
 
A szakszervezetek képviselőinek részvételével tartottak fórumot Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 12.

ImageFórumot tartottak tegnap a Városházán, ahol Székesfehérvár polgármesterével és alpolgármesterével találkoztak a szakszervezetek képviselői. A megbeszélésen elhangzott, hogy a Polgármesteri Hivatal referenst jelöl ki az érdekképviseletekkel való kapcsolattartás erősítésére, illete szó volt arról is, hogy a szakszervezeteket is bevonják a város hosszútávú fejlesztési stratégiájának kidolgozásába.

Tovább...
 
Lázár: A sikerhez konzultációk kellenek Nyomtatás E-mail
Írta: TV2   
2011. május 12.

Image"Orbán Viktor értékelte a frakció egyéves munkáját, és kijelentette, abban, hogy a kormány helyt tudott állni, kiemelt szerepe volt a frakciónak." - jelentette ki Lázár János a tv2 Tények este című műsorában kedden. A Fidesz újraválasztott frakcióvezetője emellett beszélt az Országgyűlés előtt álló feladatokról, a rendvédelmi dolgozók tiltakozásáról, a gyöngyöspatai helyzetről, a különadókról, és hangsúlyozta a konzultációk szükségességét is.

Tovább...
 
A Vasvári Pál Gimnáziumban tartott bejárást Székesfehérvár polgármestere Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 11.

ImageA Vasvári Pál Gimnáziumot kereste fel kedden délelőtt dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki október óta folyamatosan látogatja a városi fenntartású bölcsődéket, óvodákat, általános és középiskolákat, szociális és kulturális intézményeket. A bejárást követően a polgármester elmondta, hogy a látottak is bizonyítják: komoly felújításra szorul az épület.

Tovább...
 
"Az állammal foglalkozó hivatások legyenek átjárhatóak" Nyomtatás E-mail
Írta: inforadio.hu   
2011. május 11.

ImageA vegyes, egyfordulós választási rendszert jó modellnek tartja a közigazgatási és igazságügyi miniszter. Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a korkedvezményes nyugdíjról, és arról is, hogy mikortól áll fel a járási rendszer.

Tovább...
 
együttműködés a mobilszolgáltató és Székesfehérvár között Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 11.

ImageSpeciális együttműködési megállapodást kötött Székesfehérvár és a Vodafone. A mobilszolgáltató 22 új bázisállomást épít a városban, melynek köszönhetően gyorsabb internetezési lehetőséget kínál, helyi szinten is bevezetik a mobil jegyértékesítést, továbbá az Alba Régia Sportcsarnok az-az Vodafone Sportcentrum névadó szponzora lesz négy éven keresztül.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1561 1562 1563 1564 1565 1566 1567 1568 1569 1570 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17260 - 17270 / 20431